Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Οδηγός εγκατάστασης Windows 2000 Advanced Server

Ήρθε λοιπόν η ώρα να εγκαταστήσουμε την έκδοση Advanced Server των Windows και να τα συνδέσουμε στο δίκτυο μας. Παρακάτω θα δείτε μία αναλυτική παρουσίαση με φωτογραφίες για το πως θα μπορέσετε να περάσετε το "μαρτύριο" της εγκατάστασης του νέου λειτουργικού συστήματας της Microsoft.


Σημείωση Η παρακάτω παρουσίαση είναι με windows 2000 Server έκδοση. Λόγο λίγου χρόνου δεν μπορέσαμε να κάνουμε και για την έκδοση 2003 αλλά άμα έχετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε.

Βήμα 1ο
Άνάβουμε τον υπολογιστή μας και βάζουμε μέσα το cd των windows 2000 Server.

Βήμα 2ο
Αφού περάσουν τα μηνύματα που βλέπετε στις παρακάτω Χ εικόνες θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ανάμεσα απο 3 επιλογές। Οι επιλογές σας είναι οι εξής: 1) Εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος, για αυτή την επιλογή θα πρέπει να πατήσετε το κουμπί Enter। 2) Οι "επισκευή" του λειτουργικού συστήματος, θα σας δώσει την δυνατότητα να διορθώσετε κάποια σημαντικά προβλήματα του λειτουργικού όπως το οτι δεν κανουν "boot" τα windows. Για αυτή την επιλογή θα πατήσετε το κουμπί R αλλά θα πρέπει να θυμάστε τον κωδικό του διαχειριστή του μηχανήματος γιατί θα σας ζητηθεί. 3) Η έξοδος από την εγκατάσταση. Για αυτή την επιλογή πατάτε το F3.










































Βήμα 3ο
Μετά αφου επιλέξετε να κάνετε εγκατάσταση του λειτουργικού (πατήσαμε το κουμπί enter) θα σας βγάλει ένα μεγάλο κείμενο με τίτλο "End User Licence Agreement"। Εδώ θα ήταν καλό να διαβάσουμε το κείμενο αυτό και μετά να πατήσουμε το F8 για να αποδεχτούμε τους όρους χρήσης των windows 2000 server.












Βήμα 4ο
Παρακάτω λοιπόν θα μας ζητήσει η εγκατάσταση να πούμε που θέλουμε να εγκατασταθούν τα αρχεια। Εμείς εδώ είχαμε εναν σκληρό οποτε επιλέξαμε αυτόν πατόντας το κουμπί enter. Σε περίπτωση που έχετε περισσότερους σκληρούς δίσκους καλό θα ήταν το λειτουργικό σύστημα να το "βάλετε" στον πρώτο σκληρό δίσκο.











Βήμα 5ο
Μετά λοιπόν από την επιλογή του δίσκου και του χώρου θα πρέπει να δηλώσουμε άμα θέλουμε να διαμορφώσουμε τον σκληρό μας δίσκο σε FAT32 ή NTFS। Το να σας εξηγήσουμε τι είνα αυτά θα θέλαμε 10 τέτοια cd. Εμεις επιλέγουμε να κάνουμε τον δίσκο μας NTFS. Πατάμε λοιπόν το κουμπί Enter αφού έχουμε επιλέξει την πρώτη επιλογή.











Βήμα 6ο
Μας ρωτάει λοιπόν άμα είμαστε σίγουροι για αυτό που θα κάνουμε (την διαμόρφωση του δίσκου)। Εμείς είμαστε σίγουροι και πατάμε το κουμπί F.











Βήμα 7ο
Τώρα θα διαμορφώσει τον δίσκο μας σύμφωνα με το πρότυπο NTFS।




































Βήμα 8ο
Κάνει μετά έναν έλεγχο για την ακαιρεότητα του δίσκου πρωτού αντιγράψει τα αρχεία που χρειάζονται για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης।



















Βήμα 9ο
Αντιγράφει λοιπόν τα αρχεία που χρειάζονται, κάνει καποιες ρυθμίσεις και μετά ο υπολογιστής μας κάνει μόνος του restart। Μην τρομάξετε είναι λογικό.












































































































Βήμα 10ο
Μετά λοιπον ο υπολογιστής μας θα "ανάψει" ξανά αλλά αυτή την φορά αντί για τα κείμενα που βλέπαμε πριν θα δούμε το σήμα των Windows, και μετά ένα γραφικό περιβάλλον। Μετά από λίγη ώρα θα εμφανιστεί ένα παράθυρο και θα πατήσουμε Next.


























































Βήμα 11ο
Το λειτουργικό σύστημα τώρα θα ψάξει να βρει τις συσκευές του μηχανήματος και να τις εγκαταστήσει αυτόματα। Αυτό ίσως πάρει αρκετή ώρα.





































Βήμα 12ο
Παρακάτω λοιπόν θα δούμε ένα παράθυρο με 4 επιλογές। Πατάμε λοιπόν την επιλογή Customize που βρίσκετε πάνω.


















Βήμα 13ο
Στο παράθυρο που μας εμφανίζει τώρα θα πρέπει να αλλάξουμε το Your Locale και να το βάλουμε Greek αφού πρώτα επιλέξουμε στις επιλογές κάτω το Greek।





















Βήμα 14ο
Μετά θα πατήσουμε Advanced για να κάνουμε ακόμα λιγες αλλαγές। Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί θα πρέπει να βρούμε την κωδικοσελίδα 20423 και να την επιλέξουμε. Μετά πατάμε OK και μετα ξανά οκ



















Βήμα 15ο
Τώρα μας γύρισε πίσω στην αρχική μας οθόνη। Τώρα λοιπόν θα πατήσουμε Next και θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που μας ζητάει ένα όνομα και μία εταιρεία. Θα βάλουμε ένα όνομα που θέλουμε και θα πατήσουμε Next.


















Βήμα 16ο
Αφού πατήσαμε το next πριν θα εμφανιστεί ένα άλλο παράθυρο που θα μας ζητάει τον κωδικό του λειτουργικού μας συστήματος। Τον εισάγουμε και μετά πατάμε next.



















Βήμα 17ο
Τώρα έχουμε στην οθόνη μας ένα παράθυρο με την άδεια του server και των "πελατών" του। Διαλέγουμε ένα από τα δύο σύμφωνα με το πακέτο του server που έχουμε και πατάμε Next.



















Βήμα 18ο
Μετά έρχετε ένα παράθυρο που μας ζητάει κάποια σημαντικά στοιχέια για τον υπολογιστή μας। Το όνομα του μηχανήματος και τον κωδικό του διαχειριστή του. Τα εισάγωγουμε και συνεχίζουμε.



















Βήμα 19ο
Εδώ έχουμε μία λίστα με κάποια προγράμματα που μπορούν να εγκατασταθούν μαζί με το λειτουργικό σύστημα। Η γνώμη μας είναι να το αφήσετε όπως ακριβώς είναι και να πατήσετε Next.



















Βήμα 20ο (όχι αναγκαστικό)
Σε περίπτωση που το μηχάνιμα σας έχει επάνω του συνδεδεμένο modem θα σας βγάλει ένα παράθυρο και θα σας ζητήσει τον κωδικό της πόλης σας। Εισάγετε τον κωδικό (πχ 21 για αθήνα) και πατάτε next.











Βήμα 21ο
Παρακάτω λοιπόν θα πρέπει να βάλουμε την σωστή Time Zone η οποία για την ελλάδα είναι η (GMT+2:00) Athens, Instanbul, Minsk। Και μετά άλλη μία φορά το κουμπάκι Next >.











Βήμα 22ο
Σε περίπτωση που έχουμε κάρτα δικτύου θα μας βγάλει ένα μήνυμα για να επιλέξουμε τις ρυθμίσεις της κάρτας। Αφήστε την πρώτη επιλογή και πατήστε Next. Εδώ θα δηλώσετε ένα όνομα περιοχής εργασίας του δικτύου ή ένα domain name άμα έχετε. Αφήστε τα όπως είναι και πατήστε Next >. Άμα δεν έχετε κάρτα δικτύου προχωρήστε στο έπόμενο βήμα.











Βήμα 23ο
Τώρα αρχίζει η εγκατάσταση του λειτουργικού και το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι απλά να παρακολουθήτε και τίποτε άλλο γιατί ότι και αν πατήσετε δεν θα πάει πιο γρήγορα।






























Βήμα 24ο
Στο τέλος θα σας εμφανίσει ένα παράθυρο που θα σας λέει οτι έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση। Εσείς απλά πατάτε Finish και τελειώσαμε. :)












Ζητώ συγγνώμη για τα ορθογραφικά λάθη και το συντακτικό λάθος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου